Pingwin krótkoczuby

Pingwin krótkoczuby (Eudyptes schlegeli) to gatunek pingwina, którego klasyfikacja nie jest jednoznaczna. Niektóre źródła traktują ten takson jako podgatunek pingwina złotoczubego.


Pingwin krótkoczuby(Eudyptes schlegeli)
© andreanita - Fotolia.com

Występowanie i środowisko

Występuje na półkuli południowej na wodach wokół Antarktydy.

Tryb życia i zachowanie

Brak danych.

Pożywienie

Brak danych.

Rozmnażanie

Brak danych.

Ochrona i zagrożenia

Brak danych.


Zdjęcia - galeria


© medianauka.pl, 2019-01-22, GAT-5416




Niektóre treści nie są dostosowane do Twojego profilu. Jeżeli jesteś pełnoletni możesz wyrazić zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych. W ten sposób będziesz miał także wpływ na rozwój naszego serwisu.
© Media Nauka 2008-2018 r.