Logo Media Nauka

Facebook

Kruczek (Ptilostomus afer)
© Fotolia.com

Kruczek

Kruczek (Ptilostomus afer) to ptak z rodziny krukowatych. Ma czarny lub różowy z czarnym końcem dziób. Upierzenie czarne, poza ogonem i częścią skrzydeł, które są brązowawe. Ma dość długi ogon.

Występowanie i środowisko

Kruczek występuje w Afryce.

Tryb życia i zachowanie

Brak danych.

Ochrona i zagrożenia

Brak danych.

Zdjęcia - galeria


© medianauka.pl, 2018-09-04, GAT-13223




Pokrewne gatunki ptaków

ikonaModrosójka czarnogłowa
Cyanocitta stelleri
ikonaPłaskogonka czarna
Crypsirina temia
ikonaSójka czarnogłowa
Garrulus lanceolatus
ikonaCzarnowron
Corvus corone
ikonaGawron
Corvus frugilegus
ikonaKawka
Corvus monedula
ikonaKitta czerwonodzioba
Urocissa erythrorhyncha
ikonaKruk
Corvus corax
ikonaKruk grubodzioby
Corvus crassirostris
ikonaModrowronka kalifornijska
Aphelocoma californica
ikonaModrowronka pluszogłowa
Cyanocorax chrysops
Krukowate
Krukowate

Zobacz inne gatunki
z tej rodziny.


Ile jest ptaków na świecie?

Ile jest ptaków na świecie?

Czy ptaków jest więcej niż ludzi na świecie? Ile jest gatunków ptaków na świecie a ile w Polsce? Które gatunki są najliczniejsze, a które rzadkie?

Jaki ptak znosi najwięcej jaj?

Jaki ptak znosi najwięcej jaj?

Wszystkie ptaki znoszą jaja i wysiadują je, aby zachować ciągłość gatunku. Które ptaki znoszą ich najwięcej? Czy są to nasze zwykłe kury domowe, czy też inne ptaki?






Polecamy w naszym sklepie

Biblioteczka Montessori. Przyroda
Kubek sowy
Księga zwierząt niemalże niemożliwych
Paw Puzzle
Kolorowe skarpetki - smart owl - sowa
Niektóre treści nie są dostosowane do Twojego profilu. Jeżeli jesteś pełnoletni możesz wyrazić zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych. W ten sposób będziesz miał także wpływ na rozwój naszego serwisu.
© ® Media Nauka 2008-2021 r.